miercuri, 28 decembrie 2016

Produse fabricate de întreprinderi străine

Câteva exemple de întreprinderi străine și produse realizate de ele:

Isotimpex Sofia – calculatoare, componente, engineering

Buromaschinen-Export GmBH
Daro 1600 – sistem semiautomat de colectare a datelor cu posibilități multiple. Modul de lucru presupunea „colectarea manuală sau automată a informațiilor numerice sau alfanumerice în imediata apropiere a locului lor de origine (informațiile introduse se transmit direct unei mașini electronice de prelucrare a datelor, pentru o prelucrare în timp real sau pentru înmagazinare).
Un alt produs Daro era Daro 1750. „Nou în CAER: prelucrarea magnetică a conturilor” așa suna o reclamă la acest automat electronic de contabilizat magnetic. Daro 1750 era folosit cu pachetele de programe în domeniile financiare, contabile, facturare, calcul, calcularea salariilor, contabilitate, verificare. Din punct de vedere hardware, capacitatea memoriei era de 8 kilobiți, memoria microprogramului era 2048, avea o tastatură alfanumerică, imprimantă cu 178 de poziții și 100 semne per secundă.

Microscop electronic Tesla BS 540

Kovo Praha punea la dispoziția industriei românești un microscop electronic Tesla BS 540 , destinat lucrărilor științifice în laboratoarele de cercetare, dar și a celor de măsură și control în sectoarele indsutriale.

Aparate Regula pentru „reglarea automată a proceselor de finisare” prezentate ca având calitatea de a economisi forțele de muncă și a garanta calitatea și siguranță în exploatare.
Regulator cu flotor dublu pentru încălzire cu țiței brut Jikov

Rezistențe
Condensatori electrolitici și sul
Potențiometre
Trimmere
Alte accesorii pentru tehnica transistorilor

Analizorul logic LA501W era realizat de Rohde & Schwarz-Tektronix AG Wiena și era folosit la înregistrarea, înmagazinarea și reprezentarea datelor până la 16 surse de informații.

Spectrometrul NMR BS 467

Robotron 4201 era un minicalculator folosit atât de întreprinderi, cât și pentru aplicații în cercetare și învățământ. Buromaschinen-Export GmBH Berlin.

Ascota 071 era un microautomat de contabilizare cu randament superior, care însemna un „înalt grad de automatizare, economisire de timp, un aparat cu capacitate superioară”. Putea fi folosit în industrie, comerț, administrație.

Exakta Varex cameră foto, EXA aparat foto
Ihagee Kamerawerk AG i.V. Dresden