joi, 5 mai 2016

Premiile Uniunii Arhitecților – 1982

O scurtă privire asupra premiilor acordate de Uniunea Arhitecților pe anul 1982 ne relevă importanța și statutul construcțiilor industriale în epocă. Nu doar că erau văzute ca importante pentru dezvoltarea industrială, la rândul ei privită ca principala ramură economică răspunzătoare pentru dezvoltarea în ansamblu a României în comunism, dar contribuțiile în realizarea construcțiilor industriale erau recunoscute public și răsplătite cu premii de căter Uniunea Arhitecților. Astfel, exista o categorie specială de premii pentru a răsplăti contribuțiile arhitecților în domeniul industrial și chiar mai mult, în anul 1982 premiul anual a fost acordat unei contribuții în domeniul arhitecturii industriale: 

Premiul Anual – Arhitecții Adrian Ionescu, Raul Mateescu, Rodica Muscan, Paul Mihalik pentru contribuția la realizarea Ansamblului Halelor de Fabricație a Autoturismului Oltcit – Craiova.

În Domeniul Arhitecturii Construcțiilor Industriale au fost acordate două premii: arhitecților Sabina Elena Pop, Gheorghe Spanily pentru contribuția la realizarea Halei Mecano-Sudură Grea la I.M.G.B. și arhitectului Ioan Schuster Cordoneț pentru contribuția la realizarea Întreprinderii Microelectronice București.

Sursa: ,,Arhitectura”, nr. 6/83.