joi, 12 septembrie 2013

Turism

,,Turism" este un joc de societate produs în comunism. La joc putea lua parte între 2 şi 6 jucători. Iată ce-şi propunea jocul:
,,Jocul Turism este conceput ca o călătorie pe meleagurile ţării noastre, călătorie ce poate fi făcută de 2-6 participanţi. Vor fi vizitate locuri pitoreşti, iar gazdele vor fi 25 unităţi turistice primitoare - hanuri, hoteluri - pe care sîntem siguri că veţi dori să le vizitaţi apoi şi în realitate".
 Jocul este asemănător cu mult mai cunoscutul ,,Monopoly". Un jucător dă cu două zaruri (,,cuburi cu cifre") pentru a se deplasa pe hartă cu maşinuţa care-l reprezintă în joc şi când ajunge pe o parcelă numerotată de la 1 la 25 are dreptul să ceară de la Administraţia de Turism (Banca din ,,Monopoly") autorizaţia de funcţionare pentru respectiva unitate turistică. În schimb când ajunge la o unitate turistică administrată de alt jucător, îi plăteşte acestuia sejurului corespunzător categoriei unităţii de cazare. Orice loc de cazare este la început de categoria a 3-a, el putând fi îmbunătăţit la categoria 2 şi ulterior 1, prin cartonaşe care se suprapun parcelei dorite (când jucătorul ajunge la propria parcela). La trecerea pe la Start jucătorii primesc 50 de puncte, există şi popasuri la parc şi tabără sau gări şi staţii de autobuz, dar şi cărţi Surpriză, pe care jucătorul care a ajuns în parcela Supriză le citeşte şi execută conform îndrumărilor. Parcelele şi autorizaţiile de funcţionare se pot vinde Administraţiei şi celorlalţi jucători, ei neavând voie să facă împrumuturi sau ,,alianţe". Jocul este câştigat de cel care adună cele mai multe puncte într-un timp stabilit de la începutul jocului. ,,Turism" este un joc de societate asemănător cu ,,Monopoly", adaptat temei de călătorie şi specificului României.
Sursa pentru regulamentul de joc: http://leonardo.radoiu.ro/.