duminică, 6 septembrie 2009

Plachete şi medalii - Întreprinderea Electrocontact Botoşani

,,Plachetă din tablă din inox dimensiuni 112 X 100 mm, greutate 17,3 g, fără dată [1979], grosime 1 mm, vopsită cu fond roşu, iar scrisul şi desenul cu culoarea albă. Pe plachetă se identifică : imitaţia unui sul de ţesătură reprezentând industria textilă; în dreapta sus pe un fascicul de linii orizontale scrie : EXPOZIŢIA FILATELICĂ, iar în cîmpul medaliei BOTOŞANI. În stînga conturul neregulat a cărui suprafaţă este formată din linii subţiri, reprezentînd judeţul Botoşani, cu linii de 1 mm, grosime pe contur şi linii oblice subţiri se marchează conturul municipiului Botoşani, capitala judeţului. Peste suprafaţa parţială a judeţului şi municipiului se suprapune stema judeţului Botoşani, care reprezintă particularităţile specifice [...]. Pe latura superioară se evidenţiază siglele EcB ELECTROCONTACT. Jos a 35-a ANIVERSARE A PROCLAMĂRII REPUBLICII SOCIALISTE”.
Sursa : Theodor F. Zavidei, Medalistica filatelică, Botoşani, 1993, p. 84-85.


,,Plachetă din tablă de inox 75 X 70 mm, grosime ½ mm. Pe suprafaţa plachetei folosindu-se de culoarea roşie distingem : prin tehnica zincării o complexitate de edificii industriale care explică NAŢIONALIZAREA A 35-A ANIVERSARE, naţionalizare care a fost înfăptuită în mod abuziv. Mesaj : EXPOZIŢIA FILATELICĂ OMAGIALĂ 1948-1983, iar jos ELECTROCONTACT BOTOŞANI”.
Sursa : Theodor F. Zavidei, Medalistica filatelică, Botoşani, 1993, p. 126.


,,Medalie unifaţă din tombac grosime 2 mm, greutate 65,8 g. Bordură de 1 mm şi bordură de 6 mm, pe care citim : ELECTROCONTACT BOTOŞANI. Pe restul suprafeţei parţial poroasă identificăm : îm mijloc complexul de clădiri format din 4 corpuri sub care un dreptunghi de 32 X 5 mm, format din panglică cu capetele bifurcate, pe care scrie numele şi prenumele medaliatului ZAVIDEI THEODOR. În partea inferioară se identifică 2 ramuri de laur înmănunchiate. Pe partea superioară a medaliei, pe terminaţia unui dreptunghi citim emblema : ECB – 1987 luna şi ziua au fost omise”.
Sursa : Theodor F. Zavidei, Medalistica filatelică, Botoşani, 1993, p. 227.